user_mobilelogo
Wegwijzer Zuid Limburg

Zuid-Limburg

ER VALT VEEL TE BELEVEN!

View more
Wegwijzer Noord Eifel

Noord-Eifel

VOOR DE NATUUR LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer Vulkaneifel

Vulkan-Eifel

VOOR DE WANDEL LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer De Moezel

Langs-de-Moezel

NOG IN ONTWIKKELING!

View more

logo agogomap agogoMet spannende attracties en gezellige groepsactiviteiten voor jong en oud, zowel indoor als outdoor! Begonnen als Kabelbaan Valkenburg in 1954 is Agogo Valkenburg uitgegroeid tot een van de meest aantoonbare attractiebedrijven in Valkenburg a/d Geul!

 

 • Neerhem 44  6301 CJ Valkenburg
 • +31 (0)43 - 609 06 09
 • Website: https://agogovalkenburg.nl/

 

blotevoetenpark nieuwDé wandelbeleving voor jong en oud!

Bij ons is de dresscode blote voeten, dus trek je schoenen en sokken uit, dan kan de avontuurlijke en tevens gezonde wandeling voor jong en oud beginnen.

Het is heerlijk om hier op blote voeten rond te lopen. Leer de natuur kennen op een heel uitdagende en soms spannende manier, al voelend met je voeten. Zo beleef je de natuur tot in je tenen!

In deze natuurlijke omgeving ontdek je de kracht van vitamine G: Groen, Gezond, Geluk, Gevoel, Geest, Geloof en Genieten.

Als BloteVoetenPark zijn wij trots dat Parkstad Limburg  'de Tourism of Tomorrow Award ' heeft gewonnen.

Het BloteVoetenPark behoort tot één van de hotspots.

Wij zijn onder alle weersomstandigheden geopend. Het prachtige bos is namelijk de mooiste parasol, meest natuurlijke paraplu en een super airco!

Voor de blotevoetenwandeling hoeft u niet te reserveren, wel voor de arrangementen en workshops.
De uiterlijke vertrektijd is 16.30 uur, wij sluiten om 18.00 uur.

Uitdagend & Avontuurlijk

Durf jij deze uitdagende wandeling over een pad van 4 kilometer aan?

 • Spannende hindernisbanen over de vijver.
 • Evenwichtsbalken, zoek hier je balans.
 • Modderbad, het is de bron van de eeuwige jeugd.
 • Vrolijke voeten spelletjes die op de lachspieren werken.
 • Schuilhutten nodigen uit tot een ondergronds avontuur.

 

CONTACTGEGEVENS

Ganzepool 9, 6443 WZ Brunssum

Website: https://www.blotevoetenpark.nl/nl

 

 continium nieuwWAT IS ER TE BELEVEN

In Continium discovery center is genoeg te beleven. Ontdek ho je wereld werkt met LEGO® stenen in World of Bricks, Bind de strijd aan met robots, beleef hoe mensen in de mijnen werkten, stap ’s werelds grootste brein binnen en ervaar welke lichaamsdelen kunnen worden vervangen door onze Robo-chirurg. Of laat je verbazen in de Science show of doe mee met de quiz Heart to Get...

Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt.

Kom snel zelf ontdekken wat er nog meer te beleven valt! 

  

CONTACTGEGEVENS

Museumplein 2, 6461 MA Kerkrade

Website: https://www.continium.nl/

miljoenenlijn nieuw    interactieve kaart

Welkom bij de Miljoenenlijn, het Langste Museum van Limburg. Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland!

Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd.

Ieder jaar vinden op het terrein van de ZLSM in Simpelveld verschillende speciale evenementen plaats, waarin uiteraard een prominente rol is weggelegd voor de stoomtrein en alles wat daar mee te maken heeft. Heel bekend zijn de Stoomtreindagen, die ieder jaar honderden enthousiaste treinliefhebbers naar Simpelveld weten te lokken. Het zijn stuk voor stuk events voor jong en oud. Of je nu een echte liefhebber bent of iemand met een nostalgische inslag. Het maakt niet uit hoe oud je bent, jong en oud beleven een dag om nooit te vergeten.

CONTACTGEGEVENS

Stationstraat 22
6369 VJ Simpelveld
+31 (0)45 5440018

1 knop 200x30

drielandenpunt nieuwDAGJE UIT

Het Drielandenpunt zelf is het gehele jaar, 24 uur per dag gratis toegankelijk voor iedereen. U kunt de monumentale stenen en het échte drielandenpunt dus ten alle tijden bezoeken. Tevens is de grote speeltuin en picknickweide achter het labyrint het gehele jaar gratis toegankelijk. Op en rondom het Drielandenpunt is eveneens van alles te doen.

 

 

CONTACTGEGEVENS

Viergrenzenweg 97
6291 BM Vaals

1 knop 200x30

fun valley nieuwWelkom bij Fun Valley!

Bij Fun Valley ervaar je elke dag als een echte vakantiedag! Fun Valley is een recreatiepark met tal van mogelijkheden, Wat ga JIJ doen vandaag?

Fun Valley is grofweg op te delen in 3 gedeeltes:
Fun Valley Adventure richt zich voornamelijk op groepsactiviteiten zoals Paintball, Lasertag, Escaperoom, Klimpark en nog veel meer.
Fun Valley Adventure is het gehele jaar geopend op reservering. Voor deze groepsactiviteiten dient een meerprijs betaald te worden ten opzichte van de parkentree.

De Cuba Beachbar richt zich voornamelijk op de 18+ doelgroep met een loungebedden, hangmatten, loungemuziek op de achtergrond, voortreffelijke cocktails en GEEN speeltoestellen. De Cuba beachbar is alleen in de zomer geopend en heeft een Ibiza achtige sfeer, ongedwongen genieten staat hier centraal.

KidsValley richt zich voornamelijk op gezinnen. Zo is er een grote binnen- en buitenspeeltuin, verhuur van waterfietsen, waterspeeltoestellen, een klimbos en een heerlijke ligweide waar de kids heerlijk kunnen spelen. Tevens bevind onze eigen EIJSsalon met ambachtelijk gemaakt ijs zich aan de kant van KidsValley.
 

Wist u dat;

 • Fun Valley 230.000m2 groot is
 • Ons zwemwater wekelijks gecontroleerd wordt
 • U overal op ons park gebruik kunt maken van GRATIS BBQ’s
 • U op ons park GRATIS gebruik kunt maken van LIGBEDJES
 • U GRATIS waterfietsen, kano’s en kayaks kunt huren
 • Wij GRATIS WIFI aanbieden aan onze gasten
 • Er een IJSsalon met ambachtelijk gemaakt ijs op ons terrein ligt
 • Onze IJSsalon ook te bereiken is ZONDER het park te betreden
 • Wij maandelijks een SALSA party organiseren
 • Wij de enige recreatieplas zijn in Zuid-Limburg
 • U voor slecht 8,50 euro bovenop de entreeprijs 2 uur lang door ons klimpark kunt klauteren

CONTACTGEGEVENS

Oosterweg 5, 6245 LC Eijsden
Tel. 043 409 4441
 

1 knop 200x30

gaiazoo nieuwGaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur.

De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'.

In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten.

GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein.

 

CONTACTGEGEVENS

Dentgenbachweg 105, 6468 PG Kerkrade
Tel. 045 567 6070
 

1 knop 200x30

grotten valkenburg nieuwValkenburg aan de Geul kent vele onderaardse gangenstelsels! Vaak diep verscholen in bos of veld en niet meer toegankelijk.

Er zijn echter ook diverse van deze stelsels waar u als bezoeker een keur aan activiteiten kunt beleven. Rondleidingen, sportieve activiteiten, creatieve workshops, spooktochten. Het is maar een greep uit de vele mogelijkheden.

Naast het beheer en behoud van alle bestaande activiteiten worden er ook jaarlijks diverse themadagen in en rondom de grotten georganiseerd. Oktober mergelmaand en het ondergronds kerkenpad zijn hier succesvolle voorbeelden van.

Bookmark dus deze site en blijf op de hoogte van alle nieuwe evenementen.

Wij verwelkomen u graag in onze mooie grotten!

 

CONTACTGEGEVENS

Cauberg 4, 6301 BT Valkenburg
Tel. 043 601 2271
 

1 knop 200x30

kinderstad nieuwKinderstad biedt allerlei attracties zoals: botsauto’s, draaimolens, glijbanen, klauterkasteel, klimvulkaan, springkussen, trampolines, waterfietsen en wildwaterbaan. De hele dag rondjes draaien in de draaimolen?

Of een spannend avontuur beleven in de wildwater baan?

Het is er allemaal.

CONTACTGEGEVENS

Parallelweg 4, 6411 ND Heerlen
Een ruime parkeergelegenheid is op het terrein voorhanden. Kinderfeestjes zijn ook mogelijk met minimaal 6 kinderen.
 

1 knop 200x30

klimbos nieuwEen gezellig dagje uit met familie, vrienden of collega’s? Of organiseer jij een bedrijfsuitje of familie-uitje? Dan ben je bij het klimbos Park het Plateau aan het juiste adres! Park het Plateau is gelegen in het Schutterspark in Brunssum. In ons klimpark trotseer je hindernissen op een hoogte van 3,5 tot 7 meter (afhankelijk van de route). Zo beklim je o.a. touwladders,  lianen, houten wiebelbruggen en je glijdt via een zipline langs de bomen weer naar onder. Ons klimbos in Brunssum bestaat uit 4 klimroutes oneindig veel uitdagende elementen die jou de ultieme natuur- en avontuur beleving zullen geven!

Voor de natuurliefhebbers die niet de boom in willen kun je op ons terras genieten van een drankje of ontdek de prachtige natuur van Limburg door diverse wandel- en fiets routes. Park het Plateau ligt namelijk op een centraal punt tussen de Brunssumerheide en de Schinveldse bossen in. Zo combineer je je wandel- of fiets route dus gemakkelijk met het prachtige heuvellandschap van de Brunssumerheide en de Schinveldse bossen, een onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. In het park bevindt zich een natuurinformatiepunt, hier zijn wandelkaarten met wandel- en fiets routes verkrijgbaar.

CONTACTGEGEVENS

Ganzepool 17
6443 WZ BRUNSSUM
 

1 knop 200x30

Panorama kaart Zuid-Limburg

Hallo bezoeker van de Wegwijzer Zuid-Limburg.

De bedoeling van deze kaart is dat ik in de toekomst panorama-opname ga maken, met mijn drone, op markante plekken in Zuid-Limburg en deze video's in de panorama-kaart plaatst zodat je een indruk krijgt van het Limburgse landschap.

icon panoramakaart blauw panoramavideo  icon panoramakaart rood staat in de planning

VVV Zuid-Limburg

VVV Zuid-Limburg

Welkom in Zuid-Limburg

View more
VVV Maastricht

VVV-Maastricht

Ontdek Maastricht!

View more
Hotels in Zuid-Limburg

Hotels.

Hotels in Zuid-Limburg

View more
Campings Zuid-Limburg

Campings.

Campings Zuid-Limburg

View more
Mergelandroute Zuid-Limburg

Route.

Mergelandroute

View more
Mergelandroute Zuid-Limburg

Fietsen.

in Zuid-Limburg

View more
Wandelen in Zuid-Limburg

Wandelen.

in Zuid-Limburg

View more
Zwemmen in Zuid-Limburg

Zwemmen.

in Zuid-Limburg

View more