user_mobilelogo
Wegwijzer Zuid Limburg

Zuid-Limburg

ER VALT VEEL TE BELEVEN!

View more
Wegwijzer Noord Eifel

Noord-Eifel

VOOR DE NATUUR LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer Vulkaneifel

Vulkan-Eifel

VOOR DE WANDEL LIEFHEBBER!

View more
Wegwijzer De Moezel

Langs-de-Moezel

NOG IN ONTWIKKELING!

View more
banner
In 1996 opende het in Maastricht uniek gelegen Magisch Theatertje haar deuren. Een initiatief van Charlotte Puijk-Joolen, Roel Puijk en Henk Boerwinkel, die daarmee een briljante internationale carrière afsloot en tot 2002 nog uitsluitend in het Maastricht speelde.
Het Magisch Theater richt zich vooral op het figurentheater voor volwassenen en is in korte tijd een begrip geworden en trekt publiek vanuit de regio en ver daarbuiten.
Artistiek leidster Charlotte Puijk-Joolen heeft sinds de oprichting van ’t Magisch Theatertje verschillende figurentheater voorstellingen gemaakt die zij als vaste bespeelster van het Magisch Theatertje regelmatig in het eigen theatertje speelt.
Met deze voorstellingen heeft zij ook een grote internationale naam opgebouwd.
 
Adres: Molenweg 4  6225 NC – Maastricht
Voor informatie en boekingen
Tel: 0031(0)433630826
Mail 
1 knop 200x30
 

Logo TGMDe Bordenhal is het eigen theater van Toneelgroep Maastricht in de wijk Céramique. Hier repeteren en spelen we onze voorstellingen. Ook zijn onze kantoren hier gevestigd. De tribune biedt plaats aan 150 mensen.

De Bordenhal is een oud fabrieksgebouw van de Société Ceramique en werd  gebouwd omstreeks 1880. Tot ver in de twintigste eeuw werd hier serviesgoed met de hand beschilderd. In het kader van de herinrichting van het oude Céramique fabrieksterrein is de hal in 1999 door Jo Coenen verbouwd. Aan de buitenkant is de oorspronkelijke architectuur zoveel mogelijk intact gelaten. Binnen kwam een moderne, multifunctionele ‘vlakke vloer’ zaal. Kleedruimtes, kantoren, Café Zuid en het terras zijn nieuw aangebouwd.

Lees meer over de geschiedenis van de Bordenhal, en de omvorming van fabriek naar theater.

Naast de Bordenhal heeft Toneelgroep Maastricht ook een decoratelier, kostuumopslag en repetitieruimte in het LABgebouw aan de Lage Frontweg. Dit gebouw maakt onderdeel uit van Het Radium.

Adres: Plein 1992-15  6221 JP Maastricht
Tel: kantoor: 043-3503040 | 
Tel: kassa: 043-3503050 | 
1 knop 200x30
 
 

01 logo opera zuidEen nieuw Opera Zuid: passie, inventiviteit en authenticiteit

Opera Zuid verlegt al meer dan vijfentwintig jaar de bakens in Zuid-Nederland met gepassioneerd en authentiek operatheater. Door de bewuste selectie van nationale en internationale topsolisten en dirigenten, ragfijne artistieke omkadering en een doorgedreven dramaturgie zet Opera Zuid telkens in op een kwalitatief hoogstaand resultaat. En dit doet het gezelschap voor een zo breed mogelijk publiek: opera van en voor iedereen.

De aanstelling van Waut Koeken als intendant zette begin 2017 de start in van het nieuwe elan. In de jaren die komen wordt nadrukkelijk ingezet op prikkelend repertoire, samenwerkingen met (zuid-)Nederlandse en Europese gezelschappen en intensieve aandacht voor jong talent. De ervaring die Koeken opdeed als regisseur, gecombineerd met een sterke knowhow van het operarepertoire, vormen de fundamenten van het nieuwe Opera Zuid. "Opera raakt ons tot in het diepst van onze ziel en doet een beroep op de onuitputtelijke verbeeldingskracht van de mens. Opera Zuid gaat met deze verwondering aan de slag en brengt zo op een unieke manier de grootste opera's tot leven", aldus intendant Waut Koeken.

Opera Zuid heeft de nostalgie van een kleurrijk, rondreizend circus maar koppelt dit aan een hedendaags gevoel voor passie. Droom met ons mee, bewonder het engagement en ervaar onze vervoering.

Adres: malpertuisplein 60  6217 cd maastricht
Tel: 043 321 01 66
Mail: 
1 knop 200x30
 

 

logo pesthuyspodium

Een mooie plek om te spelen!

Het Pesthuyspodium is een klein maar charmant theater, dat zich op een unieke locatie in het oude stadshart van Maastricht bevindt.

Adres: Vijfkoppen 1  6211 JS Maastricht
1 knop 200x30
 
01 pesthuys podium
 
 
logo Theater aan het VrijthofTheater aan het Vrijthof wil een zo groot en breed mogelijke groep mensen uit de stad en (Eu-)regio bereiken.
Dat doen we niet alleen door een gevarieerd aanbod aan voorstellingen en concerten samen te stellen maar ook door nauw samen te werken met een aantal sociaal-maatschappelijke organisaties.
 
Adres: Theater aan het Vrijthof Vrijthof 47  6211 LE, Maastricht

1 knop 200x30

 

Panorama kaart Zuid-Limburg

Hallo bezoeker van de Wegwijzer Zuid-Limburg.

De bedoeling van deze kaart is dat ik in de toekomst panorama-opname ga maken, met mijn drone, op markante plekken in Zuid-Limburg en deze video's in de panorama-kaart plaatst zodat je een indruk krijgt van het Limburgse landschap.

icon panoramakaart blauw panoramavideo  icon panoramakaart rood staat in de planning

VVV Zuid-Limburg

VVV Zuid-Limburg

Welkom in Zuid-Limburg

View more
VVV Maastricht

VVV-Maastricht

Ontdek Maastricht!

View more
Hotels in Zuid-Limburg

Hotels.

Hotels in Zuid-Limburg

View more
Campings Zuid-Limburg

Campings.

Campings Zuid-Limburg

View more
Mergelandroute Zuid-Limburg

Route.

Mergelandroute

View more
Mergelandroute Zuid-Limburg

Fietsen.

in Zuid-Limburg

View more
Wandelen in Zuid-Limburg

Wandelen.

in Zuid-Limburg

View more
Zwemmen in Zuid-Limburg

Zwemmen.

in Zuid-Limburg

View more